Robotex MRC 2024: Νέοι Αγώνες Αθλητικής Ρομποτικής και Drones σε Ένα Σαββατοκύριακο Τεχνολογίας!

Το Cyprus Computer Society σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, το Robotex MRC 2024! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου 2024 (10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ) στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την έναρξη της διοργάνωσης θα κηρύξει ο Υφυπουργός Έρευνας Κανοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κος Νικόδημος Δαμιανού.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, το φεστιβάλ Robotex περιλαμβάνει αγώνες αθλητικής ρομποτικής Minoan Robot Sports Competition (MRC). Στον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό MRC θα συμμετέχουν 600 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο διαγωνιζόμενοι/ες σε 20 διαφορετικές ρομποτικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια του 2ήμερου φεστιβάλ, μαθητές δημοτικού θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές με θέμα: «Τα ρομπότ για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Το Σάββατο 29/6 , τα ρομπότ θα τρέχουν στις πίστες Line Following και Folkrace, θα προσπαθήσουν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και να πετύχουν το στόχο στην τοξοβολία! Παράλληλα, στον κάτω όροφο του ίδιου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός Drones!

Την Κυριακή 30/6, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με χορετυική παράσταση των μαθητών/τριων της σχολής χορού Έλενα Κλαρκ. Τα ρομπότ θα μονομαχήσουν στο SUMO, θα τρέξουν στη νέα πίστα ράλλυ 15 μέτρων και θα δοκιμάσουν το νέο αγώνισμα της σφαιροβολίας. Το  πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το Girls Firefighting που απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Ελάτε να περάσουμε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, χειροκροτώντας τους νέους και τις νέες που θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς! Απολαύστε διαδραστικές εκθέσεις τεχνολογίας, παιχνίδια, κληρώσεις δώρων και άλλα δρώμενα.

Η Robo.com.cy θα παρουσιάσει το Robotex Cyprus Kypruino μια μοναδική πλακέτα Arduino Uno περιορισμένης έκδοσης και κυπριακής κατασκευής. Στο χώρο θα υπάρχουν διαδραστικά περίπτερα από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής, το Makerspace του Οργανισμού Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και τους οργανισμούς ECECT, Novatex, O3 και Cyric.

Το Robotex MRC Cyprus διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας και τo IET Cyprus.  Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το ΕΤΕΚ. Στηρίζεται από την XM ως tech partner και την Τράπεζα Κύπρου ως youth supporter. Χρυσός χορηγός είναι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, αργυροί χορηγοί Hellas SAT και Huawei, χάλκινοι χορηγοί οι εταιρίες Novatex Solutions Ltd, ZEBRA Consultants, NETinfo, Kardex, NetU, ICDL και δωροθέτης η Robo.com.cy.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις MRC (Κρήτη) και Robotex (Εσθονία) όπου οι Κύπριοι μαθητές μας έχουν σαρώσει τα βραβεία, τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της 2ήμερης εκδήλωσης 

 

Εμπλεκόμενοι φορείς

  • Διοργανωτής: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS)
  • Συνδιοργανωτές: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, IET Cyprus Local Network
  • Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νίκος Χριστοδουλίδης)
  • Με την έγκριση : Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)
  • Technology Partner: XM
  • Youth Supporter: Bank of Cyprus
  • Χρυσός  χορηγός: Neapolis University Pafos
  • Αργυροί Χορηγοί: Hellas Sat & Huawei
  • Χάλκινοι Χορηγοί: Novatex Solutions Ltd, ZEBRA Consultants, NETinfo, Kardex, NetU, ICDL
  • Δωροθέτης: Robo.com.cy
  • Πανεπιστήμια: ΤΕΠΑΚ, University of Nicosia, European University Cyprus, Frederick University Cyprus, The University of Central Lancashire – UCLan, University of Limassol
  • Υποστηρικτές: Υπηρεσίες από gra.des, C.K. Matrix exhibitions partners, Arnold's Digital Printers, Logicom Distribution & CISCO Meraki, Panis Pieri, UACG, O3- Out of the Ordinary, οι Σύνδεσμοι ACM, ΙΕΕΕ, Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής, Σύνδεσμος Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, CITEA και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, Alpha Κύπρου, Reporter, StudentLife.com.cy, Ιnfokids.cy, LIFO.cy

Ακολουθήστε μας #RobotexCy