Ομαδες 275
Ρομποτ 367
Παικτες 873
Προπονητες 97

Το Cyprus Computer Society (CCS) διοργανώνει το 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX στη βάση των προτύπων και κανονισμών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX Εσθονίας.

Με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου ως συνδιοργανωτέςτη CYTA ως Στρατηγικό Συνεργάτη και την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, το ROBOTEX CYPRUS18 θα είναι φέτος αναβαθμισμένo τόσο από πλευράς νέων προκλήσεων/διαγωνισμών που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα όσο και από πλευράς αριθμού ομάδων και παικτών που θα συμμετάσχουν. 

Σκοποί του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η εισαγωγή της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αναβάθμιση των επιστημονικών πεδίων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και η προώθηση νέων μορφών μάθησης.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι η προσέλκυση μαθητών σε τομείς STEM, η ανάπτυξη εγκάρσιων δεξιοτήτων, η διαθεματική ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, η ανάπτυξη πνεύματος επικοινωνίας, ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών/φοιτητών και εκπαιδευτικών/ακαδημαικών.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των δεξιοτήτων κώδικα και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των προοοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας, ο διαγωνισμός προσφέρει ευκαιρίες για την ανάδειξη των ταλέντων των διαγωνιζομένων μέσω της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων.

Δείτε τη λεπτομερή προκήρυξη της διοργάνωσης και το διαφημιστικό έντυπο.   

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.


Οργανωτές

Συνδιοργανωτές

Υπο την Αιγίδα

Χορηγοί

Στρατηγικός Συνεργάτης

Youth Supporter

Χρυσοί Χορηγοί

Ασημένιοι Χορηγοί

Χάλκινοι Χορηγοί

Universities

Υποστηρικτές

Συνεργάτες

Επικοινωνία