Τελετή Βράβευσης Robotex Cyprus 22

H Τελετή Βράβευσης Robotex 22 διοργανώθηκε από το Cyprus Computer Society (CCS), στις 13 Οκτωβρίου 2022, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι νικητές του 5ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex που ολοκληρώθηκε  με τεράστια επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κος Κυριάκος Κόκκινος, εκπροσωπόντας την Πολιτεία, αφού η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, «Ως Πολιτεία, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία και στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το Robotex, οι οποίες ενθαρρύνουν και προωθούν έμπρακτα τη διαμόρφωση της νέας γενιάς επιστημόνων της χώρας μας.».

Ο κος Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος του CCS ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φορείς που συμβάλλουν στην καθιέρωση του θεσμού Robotex, δηλαδή τους συνδιοργανωτές (ΟΝΕΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, IET), τους οργανισμούς που ενέκριναν το διαγωνισμό (ΥΠΠΑΝ, ΕΤΕΚ, Digital Champion), τους μεγάλους χορηγούς (Cyta, XM, BOC, EKO, Exness, Neapolis) και όλες τις εταιρίες που στηρίζουν οικονομικά τη διοργάνωση.

Η έναρξη της Τελετής έγινε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Ανδρέα Αντωνίου. Ο Αντρέας ήταν ο νεαρός εθελοντής, που η οικογένεια Robotex έχασε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Εις μνήμη του Αντρέα, ξεκίνησε ο θεσμός της Βράβευσης Εθελοντών Robotex. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που στηρίζουν ιδιαίτερα το στόχο του CCS για τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοριτσιών ώστε να αυξηθεί και η συμμετοχή γυναικών σε επαγγέλματα του τομέα. Η Ειρήνη Σχίζα και η Μέλπω Πιτταρά βραβεύτηκαν γιατί με τις δράσεις τους μέχρι τώρα έχουν δώσει θάρρος σε αμέτρητα κορίτσια ρομποτίστριες να ακολουθήσουν τα όνειρα τους!

Ακολούθως, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων της διοργάνωσης, παρέδωσαν βραβεία σε 135 μαθητές, φοιτητές και ενήλικες που διακρίθηκαν με τις ομάδες τους στην τελική φάση για τις 21 διαφορετικές προκλήσεις του διαγωνισμού! Όλοι οι νικητές παρέλαβαν μετάλλια και πιστοποιητικά, την καινοτόμα ρίγα PCB Ruler, ως δώρο από τη Robo.com.cy και οι νικητές των προκλήσεων Engino, εκπτωτικά κουπόνια από την εταιρία Engino. Οι μαθητές λυκείου παρέλαβαν και υποτροφίες που προσφέρθηκαν από όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (Νεαπολις, Ευρωπαικό, Λευκωσίας Frederick & UCLan).

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους νικητές ρομποτιστές που βραβεύτηκαν, τον Νοέμβριο θα ταξιδέψουν στην Εσθονία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Robotex International, στο οποίο κάθε φορά η Κύπρος σαρώνει τα βραβεία!

Μέχρι την επόμενη διοργάνωση Robotex, για την οποία θα δείτε ανακοινώσεις στη σελίδα  www.robotex.org.cy, το Cyprus Computer Society διοργανώνει ποικίλους διαγωνισμούς με θέμα την τεχνολογία και τις ψηφιακές δεξιότητες όπως είναι ο διαγωνισμός πληροφορικής & υπολογιστικής σκέψης  Bebras για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που προκυρήχθηκε πρόσφατα. Για πληροφορίες για όλες τις δράσεις του CCS επισκεφτείτε τη σελίδα του  www.ccs.org.cy και επικοινωνήστε στο 22460680.

 

Ακολουθήστε μας #RobotexCy

·           Facebookwww.facebook.com/RobotexCyprus

·           Youtube: http://bit.ly/RobotexCyprusYoutube

·           Twitter: https://twitter.com/RobotexCyprus  

·           Instagram: www.instagram.com/robotexcyprus

·           LinkedIn: www.linkedin.com/showcase/42956517

Εμπλεκόμενοι φορείς

·         Διοργανωτής: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS)

·         Συνδιοργανωτές: Πανεπιστήμιο Κύπρου,  Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου & IET Cyprus Local Network σημειώνεται ότι μέλη του Δ.Σ. του ΙΕΤ αποτελούν και τον πυρήνα της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής Robotex.

·         Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νίκος Αναστασιάδης)

·         Με την έγκριση:

o   Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

o   Digital Champion Cyprus που υπάγεται στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής

o   Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)

·         Στρατηγικός Συνεργάτης: Cyta

·         Technology Partner: XM

·         Youth Supporter: Bank of Cyprus

·         Πλατινένιοι χορηγοί: EKO Cyprus & Exness

·         Χρυσός  χορηγός: Neapolis University Pafos

·         Αργυροί Χορηγοί: Engino CYENS Centre of Excellence & Hellas SAT

·         Χάλκινοι Χορηγοί: ECDL, Novatex Solutions Ltd, ZEBRA Consultants, Supernova & NETinfo

·         Πανεπιστήμια: ΤΕΠΑΚ, University of Nicosia, European University Cyprus, Frederick University Cyprus, The University of Central Lancashire – UCLan

·         Δωροθέτης: Robo.com.cy

·         Υποστηρικτές:

o   Τεχνικός εξοπλισμός από Logicom Distribution & CISCO Meraki

o   Social Media από Panis Pieri

o   Υπηρεσίες από gra.des, C.K. Matrix exhibitions partners ltd, Arnold's Digital Printers ltd

o   οι Σύνδεσμοι ACM, ΙΕΕΕ, Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Σύνδεσμος Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας

 

·         Χορηγοί Επικοινωνίας: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, Alpha Κύπρου, ReporterStudentLife.com.cy & Ιnfokids.cy