Συνεργασία CCS με τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής,, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεργασία με άλλους οργανισμούς για την προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη συνεργασία της με τον HERO - Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η συμφωνία συνεργασίας καλύπτει τη δυνατότητα του Συνδέσμου εισαγάγει τις προκλήσεις που προσφέρονται στο MRC - Minoan Robotics Competition που διοργνώνει ο HERO στην ετήσια διοργάνωση του Robotex Cyprus.

Για τη διοργάνωση του Robotex Cyprus 2024 θα υλοπιηθούν οι προκλήσεις του Ράλλυ, των Drones, της Σφαιροβολίας και της Τοξοβολίας δίνοντας στις κυπριακές ομάδες την ευκαιρία να καινοτομήσουν σε αυτές τις συναρπαστικές προκλήσεις. Οι νικητές σε αυτές τις προκλήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην έκδοση MRC 2025 που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εκπρόσωποι της Επιστημονικής Επιτροπής του Robotex Cyprus θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του MRC 2024 που θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Απριλίου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες των τεσσάρων προκλήσεων και να αποκτήσουν εμπειρία που απαιτείται για την τοπική μας εκδήλωση. Σημειώνεται ότι Θα λάβουν επίσης μέρος ως διαιτητές στις εν λόγω προκλήσεις Αναμένεται επίσης και η συμμετοχή ομάδων από την Κύπρο.στη διοργάνωση.