Με διακρίσεις επέστρεψαν από την Εσθονία οι 200 Κύπριοι «ρομποτιστές» μας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) για τη συμμετοχή της πολυπληθούς κυπριακής ομάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX.

Το ROBOTEX International 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018 και η κυπριακή αποστολή αποτελείτο από 200 άτομα (διαγωνιζόμενοι, προπονητές, γονείς, συνοδοί, εθελοντές και διοργανωτές).

Οι διαγωνιζόμενοι, μαθητές όλων των ηλικιών, φοιτητές και ενήλικες από όλες τις επαρχίες της χώρας μας, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό κερδίζοντας εποικοδομητική εμπειρία από την πρωτοποριακή διοργάνωση καθώς και ουσιαστικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα μαθητών λυκείου από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ανω των 14 χρονών για το διαγωνισμό LEGO SUMO. Επίσης σημαντικές θέσεις κατέκτησαν ομάδες μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν στις προκλήσεις Line Following και Maze Solving. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και των 7 Κυπριακών ομάδων μας από μαθητές δημοτικού που εξέθεσαν στο παγκόσμιο κοινό τις λειτουργικές τους κατασκευές  με θέμα «My first Start-up».

Η ομάδα που μας αντιπροσώπευσε στο Ταλίν, αποτελείται από τους νικητές του αντίστοιχου Παγκύπριου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το CCS δηλώνει περήφανο για την επιτυχημένη παρουσία της Κυπριακής ομάδας στο Robotex International κ εκφράζει τις ευχαριστίες του στους οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex Cyprus δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ΟΝΕΚ ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός Συνεργάτης, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και ENGINO και UCMAS ως χρυσοί χορηγοί.

To Robotex Cyprus σας καλεί να το ακολουθήσετε στα Κοινωνικά δίκτυα για να ενημερωθείτε για τις επόμενες ρομποτικές εκδηλώσεις, όπως το Robotics Show που γίνεται αυτό το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο Public στο The Mall of Cyprus .

Ακολουθεί παράρτημα με τη λίστα συμμετεχόντων οργανισμών


CYPRUS MISSION AT ROBOTEX INTERNATIONAL 2018
ORGANIZATION COACH NAME CITY CHALLENGE TEAM NAME
A DIMOTIKO SXOLEIO LEMESOU CHRISTOS RODOSTHENOUS Limassol EXHIBITION - INSPLAY ROBO LEAGUE FRIENDSBOT
AISC ALEXIS KOUDOUNARIS Nicosia LEGO SUMO Blue Vanilla
ANOIKTO SXOLEIO AYIAS NAPAS  GEORGE MOUSTAKIDES Famagusta EXHIBITION - LEGO WEDO  Little Scientists of Ayia Napa
APOPLOUS KATERINA HADJIGEORGIOU Famagusta EXHIBITION - INSPLAY ROBO LEAGUE HAPPYBOTS
ARIS BYTE - PLIROFORIKI GEORGE KYPRIANOU Pafos MINI SUMO Ironhide
EPITEUGMA TRAINING CENTER MANOS ILIADIS  Nicosia LF, ENHANCED LF, MAZE Epiteugma Engineering Overflow, Bob the Builder, Full Throttle
EUROPEAN UNIVERSITY CYPRUS KONSTANTINOS KATZIS Nicosia LF - Line Following EUC Line Follower
GYMNASIO LIVADIWN LARNACA GIANNOS ELEFTHERIOU Larnaka ENHANCED LF Astromen
POREIA PRIVATE INSTITUTE PETROS EFTYCHIOU Pafos LF, ENHANCED LF  dp robots 1, 2, 3, 4
ROBOTICS LAB STAVRIA ANGELI  Larnaka EXHIBITION - INSPLAY ROBO LEAGUE Robotgino
SALOMI EVRIPIDOU  SALOMI EVRIPIDOU Pafos EXHIBITION - LEGO WEDO  Super Robots
TAXIDIA ME MOLYVIA ANDRI DEMETRIOU Nicosia EXHIBITION - LEGO WEDO  The Roboticians Junior
TAXIDIA ME MOLYVIA GEORGIA MICHAEL Nicosia EXHIBITION - LEGO WEDO  The Roboticians 
Y. LAOURIS INFORMATIQUE YIANNIS LAOURIS Pafos LEGO SUMO, LEGO LF, LEGO MAZE LAOURIS 1, 3, 4, 5,6, 7